14.03.2018 г., 23:02 ч.

Разтегната пружина 

  Поезия » Свободен стих, Друга
893 2 1

дъждът от внимание
не докосва стича се 
по хлъзгавия купол на представите 
без да срещне нито един ръб
на съмнение
или процеп на вяра
и се губи в мъглата на безразличието
без да проникне 

 

вътре няма кълн 
нищо не никне
няма мисли за разплитане
нито желания за навиване на пръста
няма врата за завръщане 
само ключалка и в нея 
счупен ключ от 
забравени учудвания 
последен дъх на любопитство
и разтегната пружина на отегчение

 

дали ме виждат 
белите порцеланови очи на куклите 
покрай мен

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??