РАЗВЯТА СИНЕВА
Красотата съвсем навреме се показва,
за да ми спре дъха почти ненадейно.
Земята чудните си приказки разказва,
а капки дъждовни блещукат чародейно.
Бавно надига се мираж от пари леки
и рисува въображението самодива -
развяла е косите като коприна меки
и в синева ги е вплела от зеленика дива.
С очите си красиви не ме поглежда,
но за бъдещето тя иска да разкаже,
моята ръка поема и главата свежда...
Съдбата нова - верен път ще ми покаже.
Обезателно аз трябва да си спомня
неземната синева, скове ли студ душата,
в нея ще се вкопча, за да се опомня,
докато наново ми се изкове съдбата.
© Весела Найденова Всички права запазени