Вятърът е струна в порив за живот.
Слънцето е рана от изгарящ зов.
Камъкът е болка от една сълза.
Всеки цвят е раждане на светлина.
Прошката греда е в нечии очи.
Истините – думи в сенки от лъжи.
Птицата е ангел на една любов.
Мислите са най-големият порок.
Изворът е вяра във безкрайността.
Лудостта е мъдрост в чаша суета.
Всеки миг вълна е в тихото море.
Всеки дъх – щурецът в твоето сърце.
© Михаил Цветански Всички права запазени