3.04.2008 г., 21:28 ч.

Реки от дъжд 

  Поезия » Друга
668 1 18
Реки от дъжд - природното безумие.
Вали от свода, в мислите вали.
И въпреки защитата от думи,
прогизналата съвест те боли.

Не можеш да пребродиш през мъглите,
затиснали сърцето ти с юмрук.
Напразно и за кой ли път се питаш
каква вина доведе те до тук.

Умората просмуква се до дъно...
По вените реки от кал пълзят.
Готов си примирено да потънеш,
загубил изход, светлина и път.

Но онзи упорит Овен не иска
да прибере рогата и да спре!
Защото пази проверена истина:
реките имат излаз на море.


© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??