26.12.2019 г., 11:58 ч.

Ревност 

  Поезия
1472 7 11

Прелитат бързо капките дъждовни,

измиват нежно гневните клепачи.

Навярно обичта така си плаче,

в очите щом се гледаме виновно.

 

Какво да сторя, щом съм облак див

и черни мълнии дъжда пробиват?

Не срещат от душата съпротива,

за да се чувствам влюбено щастлив.

 

Поспри, сърце! Ще падна на колене

във локвите на твоята любов

и всеки тътен в мен ще ражда зов

от болка по несбъднато горене!

 

Днес мълнии душата ми разнищват.

Защо се чувствам като на стрелбище?

 

© Симеон Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??