23.11.2017 г., 22:07 ч.

Рим 

  Поезия » Философска
398 0 1

Ти беше искрата която...

запали в света ни пожар...

пожар от просвета и слово...

събудил човешкия дух...

 

но беше ти също тиранин...

с желязната своя ръка...

обръщаше брат срещу брата...

и тласкаше все към греха...

 

но беше прегазен от готи...

вандали и ред племена...

и твоите мигове славни...

потънали бяха в прахта...

 

но някак се случи вълшебство...

отново завърна се ти...

пречистен от злост, всяко зверство... 

превърна се в лъч светлина...

 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сякаш видях седемте хълма.Ако бъркам ме попрви,Андрей!Палатин, Есквилин,Фиринал,Вминал,Авентии,Целиии ,Капитолия.Забравих още един!Поздравление!За стиха!
Предложения
: ??:??