13.07.2011 г., 0:32 ч.

Римски мост 

  Поезия
553 0 5

Мелодия зимна балканът свири,

мостът, приличен на бяла птица, спи.

Огърлица нежна от пресни дири

край него нижат зелените игли.

 

Докосва вятърът със сребърни звънчета

в светъл кръг подредените ели.

Събира в клоните им зъзнещи врабчета,

на пост останали, както преди.

 

Стопява се снегът по клоните им стари,

облъхнати от човешка топлина.

А мостът тук от векове господар е,

съгледвач на всички стъпки в нощта.

 

От бряг до бряг, като длан през реката,

той с планината завинаги е сроден.

Подобно на корени, впити в земята,

той ще остане тук до сетния ден.

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??