17.05.2013 г., 14:56 ч.

Родино моя 

  Поезия » Гражданска
292 0 0

Ти огнена диря
остана
сред океана
от кръв,
една непревързана рана,
буренясал
сред нивите път.
Ти огнена диря остана
и с рана
се юрна на път,
за всички,
юмрук
и закана!
Мишена бе твоята  гръд!
Ти тук на Балкана
остана,
не свърна 
от правия път!
Страна оградена 
със тел,
без Свобода...
В трета глуха остана!
Кой Дявол те беше проклел!
И ти на парчета 
съдрана,
остана 

и закана и стръв!
Със мъка
като океана,

но с′ сили
за битки
и кръв !

30.09. - 08.11.1976 г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??