13.04.2011 г., 21:01 ч.

Росица ще грее... 

  Поезия » Любовна
539 0 1

Росица ще грее...

 

Ще дойда да те искам от Нощта.
Дувар ще скоча. В джама ти ще хлопна.
Във вените завряла е кръвта,
а ти не искаш да си Пенелопи...

Като земя, под конските копита,
разбита си... но си безкрайно жива!
Малка Магьоснице, защо ме връхлиташ?!
Защо само с мен си щастлива?!

Моите друми все са трънливи.
В очите - аязмо се спират.
Не искам на думи да бъдем щастливи.
Окованите твари умират.

Знам, ще осъмна до твойто възглаве...
На изгрев целувка ще туря в косиците...
Щом се разбудиш, насън ли, наяве ли,
с бисер ще грее, на врата ти, росицата...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво и тъжно...Но такава е човешката орисия,да плащаме за всичко със страдание.Поздрав,Земеделецо!
Предложения
: ??:??