4.08.2011 г., 12:16 ч.

Рози 

  Поезия » Друга
734 0 3

 

Откъснах я - последна роза,

самичка в цялата леха.

Бе клюмнала -

в нехайна поза,

измръзнала от самота.

 

Но аз с любов поех дъха ù.

Какъв чудесен аромат!

Излъчва нежност

и ухае,

с надежда да я оценят.

 

Притиснах си я до гърдите

и стоплих я с добри ръце.

А тя -

забравила бедите,

разцъфна в моето сърце...

 

О, скъпи ми са първи рози,

напъпили през пролетта!

Но дваж по-скъпа

ми е тази,

дочакала ме - в есента!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??