25.12.2009 г., 14:54 ч.

Русалка 

  Поезия » Пейзажна
403 0 0

Подухва вятър, пясъкът лети.

Морето се бунтува в своите игри.

Море от пяна, море от мечти

се вижда в нейните очи.

 

Седи самотно на една скала

една русалка, една душа.

Покрива златистата й коса

лицето, обляно в доброта.

 

Слънцето сънливо скрива

своя лъч последен.

Изгрява в мрак от кадифе

първата звезда, нейната вечерна сестра.

 

"Няма ли щастие на таз земя?"

Русалката красива е пак сама.

Сама в синия безкрай.

Сама сега, сама докрай.

 

© Анна-Мария Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??