12.03.2013 г., 22:37 ч.

С надежда да се укрепим 

  Поезия » Гражданска
641 0 0

"Преминах през целия кръговрат -
от оран и сеитба, през жътви и вършитби,
от лунни хамбари и воденични песни,
до вечерни нощви и селски пещи,
от които изгряваше като слънце всеки питар (хляб)."
                                                  Петър Андасаров


Ще чуем ли как вятърът ечи
и как сърцата бият във очакване
от малко зрънце да се освести
Родината, и цялото оплакване

да бъде сън в полетата със клетви.
И там, навън, събудени житата
готови да са за заветни жетви.
Българийо, ти още си богата!

Но има време за позорния им стълб -
да тръпнат тези, дето злото ги привлече.
Превият ли пълзящия си гръб,
ще бъде лесно, и отсечени

корекция ще са за идните след нас,
а ние толкова успяхме и... мечтаем,
макар сред бунище на жадните за власт.
Българийо, със клас ще те венчаем!

 

12.10.2009 г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??