10.06.2008 г., 10:01 ч.

сама съм като кукувиче ято... 

  Поезия
629 0 14

Отдавна ти растеш във мен, коприва,

но твоят сок комай отрови почвата...

Но празна бях - затуй и те поливах..

И ти все пак си някакво започване!

 

Привикнах вече с паренето ти, коприва...

И аз мечтаех да отгледам рози - но уви...

Не те виня за туй, че си парлива -

понякога без болка повече боли!

 

И ти растеш, растеш, растеш, коприва -

на стръкове от моите плодородни рани,

жетварският сезон, усещам, си отива -

Цветовете ти ще си останат неприбрани...

 

Наесен ще умират пеперудите до друго лято -

а кой мехурите в сърцето ще лекува?

Сама съм като кукувиче ято -

копривено зелена и тъгувам...

 

© Евкалипт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??