5.10.2019 г., 13:27 ч.

Самооценка 

  Поезия » Гражданска
364 2 1

Самооценка

 

С много бури във живота се преборих,

бях повалян аз от ветрове

и безброй врати след мен затворих,

но надигах гордо рамене!

 

Всеки път по-силен се изправях,

все по-жаден за живота бях!

Някои от грешките поправях,

други пък така и не можах!

 

По пътят начертан ми от съдбата

вървя и днес, и утре ще вървя,

докато легна някой ден в земята

във сладкия покой на вечността!

 

Бог така е наредил нещата

пътека всеки да си избере.

Дали си царят или пък слугата

всеки сам това ще разбере!

 

Животът кратък е да го пилееш

в интриги, завист, злоба и лъжи!

Това на края като проумееш

не ще помогнат никакви молби!

 

Гости сме на този свят. Пилеем

своите надежди и мечти!

Колко просто е да го живеем

без скандали, злоба и кавги!

 

Господи, прости ни греховете!

Хората сме стадо без пастир!

Ние сме от времето проклети!

Най-проклети в целия Всемир!

 

05.10.2019 г.

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??