Гората се къпеше в лунна светлина,
любопитни звездите тайно надничаха,
езерото блестеше на таз светлина,
а от лодката в него се чуваше песента.
Дървета танцуваха в тон с песента,
по клоните се люшкаха листа,
гората слушаше безмълвно певеца,
а той пееше нежно ''Санта Лучия''.
Птичките заедно с него пропяха,
дори Луната и звездите леко заиграха,
поточето ромолеше заедно с такта,
всички слушаха певеца и ''Санта Лучия''.
© Роси Кралева Всички права запазени