13.11.2018 г., 19:53 ч.  

Сбъдвам нечие желание 

  Поезия » Друга
463 5 7

Недей ме спирай, аз ще съм звезда,

една такава малка и далечна.

И въпреки това ще озаря,

две тръпнещи сърца на първа среща.

 

Понякога зад облаци ще спя,

не ще ме видят всички телескопи,

а после ще лудувам във нощта,

пребродвайки безкрайност в обороти.

 

Звезда – макар далечна и сама,

ще прекосявам време, разстояние.

Накрая ще се втурна, ей така,

надолу – Сбъдвам нечие желание!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??