21.04.2021 г., 20:26 ч.  

Сега ще се размине бурята 

  Поезия
546 5 11

Сега ще се размине бурята.

И без това в сърцето ми е същото.

Потискам я, ала ме дави лудост,

презрява и примира бъдещето.

Сега е още прясно. Като рана е.

Солената вода ме пари страшно.

Ще премълча водата и ще страдам.

И ще ме хапе дълго ярост бясна.

Сега е рано - утрото на изток

изслушва тишината на морето.

Душата е разнизано мънисто

и нещо много важно ѝ е взето.

Сега… сега съм само части,

несвързана и вътре прогорена.

Мога да простя, ала е ясно –

ще отмъсти за мене мъртвото вълнение.

© Мария Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??