Септември е... Завърта се отново
безкрайният и вечен кръговрат,
тежат подобно на олово
асмите от Божествен благодат.
Ята за път далечен се събират
и златен пак започва листопад,
дърветата в премени се обличат
и всеки ден добавя своя цвят.
Септември е... Но още не е есен,
далечни са и зимните мъгли,
Земята днес прилича на невеста,
която с младостта ще се прости!
© Таня Панайотова Всички права запазени