9.04.2020 г., 13:33 ч.  

Серафим Безкрилати 

  Поезия » Друга
910 2 6

 

Серафим ще измръзва още хиляди зими,

и палтото му, вече, не е  палто,

всяка кръпка, парцалена, само показва

как може да страдат добрите  души…

 

Серафим си брои стотинките дребни,

чувства болка, из сърцето гризе Съвестта,

в кесията, дребните му, са така непотребни

пред зъбатата паст на тежка съдба.

 

И Животът, раззинал се от прозевки,

доскучава му някак от тези беди.

С човешки съдби – еднодневки,

се черпят в небесната кръчма, всички тъги…

 

Серафим ще изтрива скришом сълзите,

из сърцето му щъка прегладняло добро,

Търси някоя майка, скрила в полите

радостта си и мъката слети в едно…

 

Ще превива пак гръб Серафим Безкрилати,

с изранени нозе ще преброжда света.

Ще го срещнете, може би,  по пътеки познати,

ще го познаете само, чрез пролята в окото, тъжна сълза.

 

 

Йордан Йовков и неговия Серафим завинаги ще останат мерило на онова, което за мен означава, добър човек.

И благодаря за есето на Явор Перфанов, което ме вдъхнови да напиша, закърпеното си отношение по темата на есето.

Аз така пиша, от сърце и душа, и с кръпки да е написаното, важното е какво се крие в тях, а не как изглеждат.

 

© И.К. Всички права запазени

Добротата не е титла. И хората, които я носят в сърцата си не се нуждаят от поклони до земята и фалшиви усмивки. Не се дава по наследство и не се учи с годините. Добродушният човек е този, който живее с мисълта, че е допринесъл за това, някой да се чувства по-добре. Прави го безкористно. Без дори да ...
  3512 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, Красе... Написала си го точно, без грам преувеличение. Благодаря ти!
  • Серафим Безкрилати лети по-високо от крилатите... такива хора нито може да ги стигнеш, нито да ги спреш. Те идват заради другите.
  • Благодаря,Силве!
  • Браво, Лия! Силно и въздействащо!
  • Ех,Наде! Моите са , като сянка от един твой ред, но пък винаги са от сърце и ти си го знаеш. Пиши и радвай!
  • И когато захвърлим дребнавите нужди, ръбати
    от хиени превърнем се в истински хора,
    пак ще литне, с надежда и плам Серафим Безкрилати,
    бяла птица, закърпила с обич простора.
Предложения
: ??:??