18.11.2011 г., 13:39 ч.

Сергия за цветя 

  Поезия » Гражданска
746 0 26

Избрах си от сергия за цветя -

два гербера - за гроба на България.

А там - сред бурените и калта

ме дебнат псета, просяци и гарвани.

 

Да се облажат сладко от смъртта,

че лешоядите не спазват пости.

Остатъка от моята храна,

очакват да им дам за „Бог да прости!".

 

Но аз не моля Бог да Я прости.

Той няма за какво да и прощава.

Ако е Господ - ще Я възкреси

и ще възвърне древната и слава.

 

Тогава, и единствено тогава,

ще се смиря, но няма да забравя.

© Яким Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??