9.07.2007 г., 9:10 ч.

Сестра на живота 

  Поезия
762 0 3
В жест красив сплете пръсти,
изрече могъщи слова.
А пред нея - извърнал в плахост глава,
стоеше Животът - без глас, но с вина
Тя се усмихна, не със смях, а някак с тъга,
а лицето и грейна като Луната в нощта.
Тя му подаде ръка - нима Животът
не позна свойта сестра?
Нали той я бе нарекъл Съдба.
О, да! Тя бе силна сега.
Способна да изкорени из основи света
Нали дори самият Живот си имаше своя съдба?

© Танцуващо Небе Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??