... шарената черга на историята.
Или: "Часовник в еуфория."
Я ти постилям, либе, шарени черги.
Да легаш, либе, да легаш...
Постели ми история. Натъкана.
Шарена черга. Родопска.
Багрите ѝ – досущ пияни.
Основата – расо е. Попско.
Мека е – мъх от гората.
И заухае... Малини.
Вятър и вдига полата.
И пие ли, пие. От виното.
Дълго е сухом сушила.
На остър камък почакала.
Бъдникът – мотовила.
Тъче. И навива мустака.
Лозница е. Гизда и стипцава.
И си знае лозаря.
Реши ли чужд да я пипне.
Нозете му ще подпали.
© Таня Георгиева Всички права запазени