2.10.2022 г., 13:53 ч.

Шепа пепел в кърпа 

  Поезия » Строги форми
267 5 19

ШЕПА ПЕПЕЛ В КЪРПА

 

Надявах се, че имам всичко

и повече не ми е нужно –

уханието теменужно

в дъжда – когато се изтича,

 

на залеза главните тихи,

на утрото кристала крехък,

въздишката – като утеха,

и шлейфът златен на брезите.

 

Над свитъци и стари книги

тъй често до зори не мигнах –

дълбоките им смисли нищех.

 

Едничка ласка не достига,

с теб съкровени два-три мига –

щом тръгна, да не жаля нищо.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??