6.11.2007 г., 23:18 ч.

Шепа слънце 

  Поезия » Друга
796 0 3

Как искам да докосна слънцето!

Да гребна мъничко от него

 във ръка!

И после да потъна!

Да се гмурна

в нежната прегръдка!

Да се изгубя в дълбините!

Буквално в огън да горя!

Да експлодирам

тихо и спокойно

(без някой да ми казва как)...

Прахът ми да се разпилее...

и да съм част от слънцето!

Знам, че вероятно

може би

хипотетично

малко ще боли...

И също тъй хипотетично ще умра...

Но не е ли прекрасно

да умреш така -

със шепа слънце във ръка?

 

 

© Алиса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??