13.03.2018 г., 16:12 ч.  

Шепа тишина 

  Поезия » Друга
736 0 2

Тишината не плаши кварталните гълъби,

полудели от звучно мълчание денем. 

Изкълваха просото, така, непокълнало, 

и отдавна изгубиха вкус за летене. 

 

Под стрехѝте порочно са празни гнездата им, 

но сами не избраха да бъдат навънка... 

Да заплитат по клоните клетки е даденост, 

отразена от острата липса на слънце. 

.

В споделената шепа с кварталните гълъби 

тишината кънти от трошливите мисли.  

А гнездата, с бездомност догоре препълнени, 

ще отгледат за себе си нощния писък.

 

 

© Петя Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??