29.09.2020 г., 18:51 ч.

Школото дойде! 

  Поезия » За деца
287 0 2

Прекрачва се прага

с глъчка голяма

и всеки застава

двама до двама!

 

Звънчето удари.

Отново сме в клас.

Какво ни завари –

поглеждаш в захлас!

 

Отново балони,

отново усмивки.

Децата с помпони

и песни звънливки!

 

И щастие блика

от всяко лице,

сърцето ни вика:

„Школото дойде!”

 

Момченце красиво

подава букет

поглежда срамливо,

а инак – напет!

 

Госпожата млада

поема цветя.

Поглежда с наслада

тез мили деца.

 

Прегръща тя всяко

и гали глава.

Класът ѝ кат ято

разтваря крила.

 

За полет се готвят

в учебната шир.

На пролет ще носят –

знания безспир!

 

19.09.2020г.

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??