Прекрачва се прага
с глъчка голяма
и всеки застава
двама до двама!
Звънчето удари.
Отново сме в клас.
Какво ни завари –
поглеждаш в захлас!
Отново балони,
отново усмивки.
Децата с помпони
и песни звънливки!
И щастие блика
от всяко лице,
сърцето ни вика:
„Школото дойде!”
Момченце красиво
подава букет
поглежда срамливо,
а инак – напет!
Госпожата млада
поема цветя.
Поглежда с наслада
тез мили деца.
Прегръща тя всяко
и гали глава.
Класът ѝ кат ято
разтваря крила.
За полет се готвят
в учебната шир.
На пролет ще носят –
знания безспир!
19.09.2020г.
© Кремена Арменчева All rights reserved.