5.07.2013 г., 22:00 ч.

Ще... 

  Поезия » Бели стихове
774 0 9

Когато профилът ми се разсее

в лагуната на октомврийското море

и песъчинките му се успокоят, полегнали на дъното,

душата ми - двуличната - ще се превърне в гларус...

Нелепата ù форма ще озлоби бездомните отрочета

на есента
и срещу нея свирепо ще залаят светофарите

и уличните кучета.


Художниците от градинката

ще я примамят върху четките си,

но тя ще клъвне от палитрите мъгла,

отлитайки със слънчев крясък,

за да открие производната илюзия

на твоята душа.


Ако за мен помислиш -на брега ела.

Ще ме познаеш по белега на скулата

и синия характер.

 

Ако си спомниш...

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??