5.04.2020 г., 10:34 ч.

Ще... 

  Поезия » Любовна
651 3 3

Всяка мисъл започва със ЩЕ...
Този свят се е спрял неподвижен -
не се плиска немирно море,
няма изгрев дори и за вишните.
Няма птичка или вятър поне,
свита чашка на нарцис не мръдва,
а онова уморено поле
не мечтае за лятната жътва.
ЩЕ изляза, а може би не...
Всяка крачка е някаква орбита.
ЩЕ стоя все така с колене
залепени отколе на пода...
ЩЕ заспя, а може би не...
Всеки сън предполага безвремие,
но когато живееш в небе
ти летиш, а това е движение.
ЩЕ умра, само в тази тъма
всичко спира и няма вълнение.
ЩЕ мечтая,
ЩЕ любя,
ЩЕ имам крила...
А не знаех,
че смъртта е спасение.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??