30.09.2022 г., 11:08 ч.

Ще... 

  Поезия » Любовна
172 1 2

Ще дойдеш, ще погалиш
изтерзаната душа.
Свещичка ще запалиш,
за да не сгреша...
Ще влезеш, ще поседнеш
тихо на ръба.
А после леко ще пресегнеш
трепереща ръка.
Ще докоснеш, ще разпалиш
в мен жесток пожар.
Окови ще поставиш
на дълбоката печал...
Ще забравя, ще забравиш
колко ни горчи.
За миг светът ще се оправи,
а в следващия - пак ще е преди!

 

Ще се усмихнеш, ще си тръгнеш

с приведена глава. 

Ще се събудя и ще чуеш

плача на една душа! 

© Ваня Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приятно.
  • Мила Ваня, доколкото разбрах от последните строфи, това е било само сън. А когато си се събудила, душата ти плаче. Пожелавам ти да се сбъднат най-светлите ти мечти!
Предложения
: ??:??