4.07.2007 г., 20:42 ч.

Ще продължа да те обгръщам 

  Поезия
1056 0 6


 

Ще залепя със лейкопласт оръфаните дни,

когато още малко и да вярвам, но се спънах.

След тебе, както винаги, едва успявах да вървя

за да проповядвам колко лесно се живее.


Обичах да те трупам в пазвата за по-нататък,

запечатлен във миговете на геройски сблъсък.

Да се гордея пред такива като мен,

че си запазен, милосърден, всепрощаващ.


В тъмните секунди щом те дебнех,

очите виждаха, че то, сърцето ми не лъже -

че пламъците във необузданите  очи

съвсем не са били любовни мъки...


Но въпреки това ще продължа да те обгръщам,

да те предпазвам, ако слънцето те пари.

В ръката си незабелязано ще издълбавам с кръстче

усмивките, които са били така желани.

© Обичаща Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??