11.02.2018 г., 18:50 ч.

Ще те науча на умеене на обич 

  Поезия » Любовна
1312 14 16

Не ме болеше. Всъщност бях във тръпки
от хиляди подкожни пеперуди.
Нахъсена, раздирах и изкърпвах
довчерашните грешки и заблуди.
Мълчах си. Предпочитах се невидима -
по-лесно маневрирах – без хабери.
Гадаех цялата ти непредвидимост
и  молех... в мен Жената да намериш...
Хербаризирах цялото си минало,
надупчено до стръв от експроблеми.
Но вече неподвластност в мен извира
и, явно, съм негодна за хареми...
Сега не ме обричай на съмнение, 
гнева си укроти в душевни доби...
Приклекнала в нозете ти с търпение,
ще те науча на умеене на обич.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??