25.04.2014 г., 20:36 ч.

Ще ти разкажа всичко 

  Поезия
585 2 5

Ще ти разкажа всичко

Не сега.
А някой ден, когато нямам нищо.
Когато ще остана по душа.
Когато тя спре стихове да пише.
И ще поиска просто да поседне
на чаша вино с някой непознат,
с най-чистите очи да го погледне
и му се довери, като на брат.
И го проводи, без да я е страх,
до най-неизветрeлите си спомени,
и му признае всеки сторен грях
от глупост, от наивност, или обич.
Когато от дъжда съм по-дъждовна,
или като детето си съм чиста,
когато като вятър съм свободна
и най-добър приятел... не е листа.
Когато нямам име и лице,
и мисълта за самосъхранение...
Днес  просто съм със половин сърце.
И си го браня сякаш то дете ми е.
Но някой ден ще ти разкажа всичко!
И нищо, че ти малко след това
ще ме разкъсаш цялата на срички
и моя ще е цялата вина.
Ще бъда пак каквато само съм
в онази малка църква срещу блока.
А после ще те пратя в някой сън.
И ще потъна в тишина дълбока.

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И ще потъна в тишина дълбока."

    Хареса ми, Павлина. Поздрав!
  • ще ме разкъсаш цялата на срички
    и моя ще е цялата вина.Много ми хареса!
  • О, великолепно!
  • "Когато нямам име и лице,
    и мисълта за самосъхранение...
    Днес просто съм със половин сърце."

    Но то тиктака сякаш е камбана
    и вплита клетви, думи и умора.
    И стихове препускат из кръвта му.
    Вината е далече.И не спори...
  • много честна и човешка изповед!
Предложения
: ??:??