30.01.2016 г., 11:00 ч.

Щрихи... 

  Поезия
368 0 2

Ще се разлистят закърнелите крила,

чрез дивата сила  на простора-магнит.

Ще прелетят и над най-стръмната скала.

Гнездо ще свият под тепета-сиенит.

Колкото своите малки да излюпят,

топло ще се укротят може би за миг…

Но веднъж облъхнала ги свободата,

тихият дом за тях ще бъде само мит.

 

Понякога ще тъжат старите птици

за сигурна стряха и уютен комин,

щриховайки спомен в черно-бели скици,

разнасящи се бързо, леко… като дим…

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, свободата е сладко нещо докато остареем. Поздравления!
  • Крилата вкусили веднъж повея на свободата трудно биха се примирили с мини-хангара на
    уюта и сигурността. Ценни мисли, Роси, в ценно стихотворение. Поздрав!
Предложения
: ??:??