1.04.2017 г., 21:23 ч.  

Щурец 

  Поезия » Друга
321 1 0

           Млад щурец навън засвири,

           до дувара нейде приютен.

           Тъжна песен през септември,

           за отминал нявга слънчев ден.

 

            За отминалото златно лято,

            за полето с хлебните жита.

            Свири, свири и не спира ,

            неразбрал, че иде есента.

 

            Хладен вятър му приглася,

            суче паднали листа.

            Ситен дъжд от облак сведен,

            чука леко по стъкла.

        

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??