29.06.2011 г., 11:21 ч.

Синя магия 

  Поезия » Друга
737 0 14

 

 

В синевата на летните дни

търся време за малко прохлада.

Сякаш бряг, към който бързат вълни,

е моята малка мансарда.

От тераската виждам морето -

сапфирено нежно блести.

Нещо истинско трепва в сърцето,

щом душата чайка - лети.

Морскосин блести небосвода

и се спуска към залива пак.

Лятото гордо се качва на борда,

аз съм негов покорен моряк.

Синя магия града преобръща,

плажът изпълва се с глъч.

Победоносно Любовта се завръща

върху  влюбен във синьото лъч.

В прекрасен коктейл се размесват мечтите,

жадно пия от него сега.

Това е сиропът вълшебен на дните,

който в синьо променя света.

От моята мансардичка виждам морето –

сапфирено нежно блести.

Вкусът от коктейла докосва сърцето,

а Любов

             върху устните

                                     пак се топи...

 

Кирил Палачоров, 14.06.2010, Бургас


© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??