25.07.2021 г., 19:09 ч.

Скептично 

  Поезия » Гражданска
263 0 2

 

Скептично

 

Не искам после никой да ме жали,

животът е безкрайна суета!

Безброй победи и безброй провали!

Накрая точката ще сложи тя!

 

Тръгваш сам натам, в небитието,

в непрогледна, черна тишина!

Вече си далече от небето

и от всяка дневна светлина!

 

Както си дошъл, така си тръгваш,

сам по пътя мрачен и студен!

Никого не можеш да залъгваш!

Просто е дошъл и твоят ден!

 

Но щастлив ще си, че всичко свърши

горе, там, на грешната земя!

Който иска нека да довърши

твойте недовършени дела!

 

Ти си вече в другата Вселена,

сред звездите мъничка звезда!

Сам със болката несподелена,

и далеч от грешната земя!

 

25.07 2021 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??