23.01.2015 г., 8:01 ч.

Скитник 

  Поезия » Друга
547 0 5

търся те
намирам те в случаен стих
в звездица
в празнотата край мен
докосваш моя мъжки свят
стопяваш ледове
нежност си
тръпчиво-горчива нежност...
търся те 
намирам

полет на птица
вик на дете
в теб съм
моят свят 
това си ти

от листите надничаш
очи 
кошута тъжна

устни 
череши сладки
лице 
обляно в светлина

сънувам те 
протягам ръце 
не мога да те докосна 
жаден съм за теб

***
все по-мила ми е Тя
жената с тъжните очи и усмивка на дете
по-красива от източна принцеса...
по-плаха от кошута
пред нея немея 
смалявам се

не мога да ѝ се наситя
прегръщам Я с думи 
Тя, Богородица свята
Аз, минаващ скитник край дома ѝ  
попитах за водица и къшей хлеб 
останах
потънах в очите ѝ
не мога да изплувам 

***
Пътищата по Делиормана са прашни. 
Хълмове се редуват. С километри няма жива душа.
Черни пътища. Ако имам късмет може да ме настигне некоя стара кола. Вървя. Мараня.
Въздухът трепти. 
Вървя и мисля за Нея...

© Виктор Добрин Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??