22.03.2011 г., 20:32 ч.

Скъсани струни 

  Поезия
1072 0 8

Намерих я прашасала в мазето.

Далечна като първата любов.

Забърсах я, но общо взето,

гласът ù ми звучеше като нов.

 

Гледах и не исках да призная -

от странни чувства бях обзет.

Тя ме караше отново да мечтая,

сякаш бе жена, а не предмет.

 

Подех мелодия позната,

препускайки по скърцащия гриф.

И тя започна - трата-трата...

Един от двама ни обаче бе фалшив...

 

Разстроена е, рекох си тогава

и натегнах ключовете до откат.

Рамото започна да поддава,

грифът стенеше, а струните пищят...

 

Внезапно тишината ни прегърна

и легна тихо помежду ни.

Опитах времето назад да върна,

но как да съживя китарата без струни?

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??