СЛЕД ГОДИНИ
След години, когато вече ме няма,
потърси ме във ручей пенлив.
От водата отпий, за мене спомни си
и така аз ще бъда щастлив.
Потърси ме в зимните преспи,
потърси ме във пролетен цвят.
За теб ще си мисля, макар и далече.
Искам в спомена твой да съм млад!
Потърси моя смях във простора,
питай птиците тайно за мен.
На морето вълните попитай -
ще разкажат по нещо за мен.
Но дори да ме няма при теб,
вечно ще бъда до твоето рамо.
В моя живот ти беше икона!
Теб обичах в живота си само.
© Иван Иванов Всички права запазени