24.01.2017 г., 11:45 ч.

След времето 

  Поезия » Любовна
1235 5 21

Зачерквам дни на календара,
поток от дати и години,
та времето да надпревари
това, което ни подмина.

Мъгли обличам на посоки,
сезоните броя на пръсти:
така политам от високо,
че даже Дяволът се кръсти.

Прозорците кова с кепенци,
на църквата увисвам примка,
лъчите – корабокрушнеци,
удавям в старите ни снимки.

Часовници напред превъртам,
напред, когато друга зима
ще влезе, без да се озърта.
и ще затрупа твойто име.

© Пламена Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??