28.07.2005 г., 21:57 ч.

Слънце и грозде 

  Поезия
1347 0 5

Събрали са зърната сухите лъчи
и размеква ми главата топлината,
слепя мислите и стапя.
Жега ми е.Зрее гроздето,
вкуса на слънцето е в него.
Късам, пия сладък сок.
Лепкат устните сладко.
Пия слънце,пия жега и
измивам пръстите си на чешмата
под асмата огненозелена.
Пчелите и те пият
и ме обгръщат и ми завиждат,
че съм тъй силна и голяма,
а аз искам да им имам крилцата,
да литна,
да си взема от слънчовите лъчи.
И да им кажа колко са ми вкусни.

© Вероника Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??