15.09.2016 г., 18:06 ч.  

Смаляване 

  Поезия » Любовна
753 1 6

 

 

Не всяка пролет е зелена,
не всяко чувство
с нежен връх.
Прегърнал цялата вселена,
смалявам се
– до птичи дъх.
Над рамото ми смерч съблече
глухарче, мравчица отвя.
И не човек, едно човече
се спъва в райската трева.
В огромните листа на клена
светът настръхва. Плисва мрак.
Не виждаш ли, че подир мене
кинжал размахва кървав мак?!
Дъждец с потоп ще ме покръсти

сам бръмбар с потни очила.
Навярно ще си върна ръста, 
щом чуя твоето: "Ела".

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??