4.07.2010 г., 10:37 ч.

Смях в отражения 

  Поезия » Друга
812 0 11

Различен е смехът, когато къса

най-киселите семки за преглъщане.

Надеждата се ражда от гнева си,

че чаканият пристан е попътен.

 

Попътни са стихиите, щом знаеш –

там някъде, отвъд, преваля слънце.

Лицето ти е топло като стая,

по устните ти бягат меки гънки.

 

В тях дълго си почива тишината.

Не я буди! Понякога се спъваш

в прибързалите думи на приятел.

А бавното по-хубаво покълва...

 

От струята не винаги остават

прозрачните води като спасение.

Дори да е горчив – не го продавай!

Смехът ни не живее в отражения.

 

© Ружа Матеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??