28.08.2008 г., 0:48 ч.

Смъртна присъда.... 

  Поезия » Гражданска
722 0 11

*          *          *

 

Като стоманени чукове минутите тракат!

Блъскат в стените, ехо ужасно,

Дяволи зли в "тъмното" чакат...

точат тризъбци  -  виещи бясно...

Сетне някак... пусто настава,

от време на време - звън на ключОве,

мигове вечност глъхнат в забрава,

стихват сетне из сиви дворове...

Загледан в стената, в малката ниша,

тънка свещица мъждука - догаря,

въздуха свири - все още диша,

врата се хлопва, и се отваря...

- Време е момко  -  часът ти удари,

Ако искаш нещо да кажем на... Ваш'те?!...

Там где отиваш - няма кошмари...

Смъртта няма нокти - неможе да дращи....

В... сбогом човече - думите секваха,

чакай ни скоро - идем след тебе,

верига звънеше - стъпки отекваха...

Такъв е братко - вечният жребий...

Така си тръгна  - не искаше прошка,

от време... беше на Ти със Съдбата,

по вената тръгна... "злата стоножка",

...Краят дойдЕ!...

"Хлопна вратата"...

 

 

Убиха човек....

 

*          *          *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??