21.12.2019 г., 17:44 ч.

Снежен стих 

  Поезия » Пейзажна
493 0 2

В планината, затрупани хали

издишат парите от оловни факли,

а снегът, покрил стъпките им,

пази тайната на предишните дни.

 

Да нагазим в снежен оазис,

ефирен ангелически бряг,

и по природен закон, заслон

да намерим от неравен дуел...

 

Няма епически сблъсъци,

но сила над нас ни приканва

да отворим очи и смутени

да станем част от снежен елит.

 

Бели бистрици сетивата ни сепват!

Заскрежени била потреперват

под искрящия дъжд от бели петна,

а тишината пак звучи като константа.

 

 

София, 21.12.2019 г.

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??