От снимка позната усмихва се чичко,
от погледа ясен разбира се всичко.
На птиците казва той ясно, на глас:
"Политнах и аз, лекокрил като вас!
На бяла ракета под звездно небе,
с мощен мотор и железни криле.
Земята прекрасна отгоре видях,
че нейно дете съм веднага разбрах.
Че няма сред мрака по - сини морета,
че няма в безкрая по - синя планета.
На нашата майка - Земята! Поклон!
Пазете я, хора, тя свиден е дом!".
© Хари Спасов Всички права запазени