Mar 10, 2021, 2:29 PM  

Юрий Гагарин 

  Poetry » For kids, Other
286 0 0

От снимка позната усмихва се чичко,

от погледа ясен разбира се всичко.

На птиците казва той ясно, на глас:

"Политнах и аз, лекокрил като вас!

 

На бяла ракета под звездно небе,

с мощен мотор и железни криле.

Земята прекрасна отгоре видях,

че нейно дете съм веднага разбрах.

 

Че няма сред мрака по - сини морета,

че няма в безкрая по - синя планета.

На нашата майка - Земята! Поклон!

Пазете я, хора, тя свиден е дом!".

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??