6.02.2009 г., 22:06 ч.

Спасител (за Миро от с. Рупки) 

  Поезия » Друга
788 0 2

Аз умирах! Бях на дъното сама!

Около мен имаше само вода…

Страх и ужас… аз умирах… толкова малка…

Борих се, но дъхът ми свърши… жалко…

 

 

Агонията ми се стори цяла вечност,

като на филм видях живота си.

Как исках да живея! Не! Не беше честно!

Тогава, в сетния ми дъх, яви се ти!

 

 

Благодарение на теб сега съм жива!

Ти беше смел, веднага скочи във водата –

постъпка, толкова човешка и красива,

а аз за теб бях просто непозната.

 

 

Изминаха години. Аз не те забравих.

Не помня ясно твоето лице,

но с жеста, който ти за мен направи,

завинаги оставаш в моето сърце!

 

 

Спасителю, благодаря ти от сърце!

Бъди щастлив съпруг и горд баща

и нека твоето прекрасно дете

да наследи добрата ти душа!

© Даринка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тук не съм напълно съгласен с Нели, защото понякога един стих изглежда уникално маргинален и блед...а всъщност блести!
    И Един въпрос към нея:Кой се най-големите творби на великите майстори в поезията.Дали са тези, простите
  • Не, не е! Като чувство да, но не и като форма.
Предложения
: ??:??