25.05.2008 г., 1:35 ч.

Спестена обич 

  Поезия » Любовна
797 0 4
Продажни думи, хвърлени на вятъра,
спестена обич, дваж по-силен гняв,
прогонена въздишка за начало,
недоизплакани сълзи за край.

Земя, запусната от своите орачи,
любов, забравена от капнали души -
защо засипваш ме със тежки камъни,
нали и теб със мен ще те боли?

Гореща угар, стоплена от лято
и влага от росата призори -
от твойта плът какво ли не се ражда,
дори когато суша те гори.

Продажни мигове, отброени минути
до прага на отлитащия ден...
Това, което си спестил, е твое -
останалото е за мен.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??